Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Κερκίνη - 3η μέρα

3Η ΜΕΡΑ: Καλημέρα! Λίγο πιο πέρα, η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου. Δυστυχώς δε προλαβαίναμε το άνοιγμά της για να επισκεφθούμε και τον εκεί χώρο.Έτσι, μετά το πρόγευμα παίρνουμε το δρόμο για το οχυρό Ρούπελ όπου μας ξενάγησαν φαντάροι. Είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα της οχυρωμένης τοποθεσίας κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων που έφερε το όνομα Γραμμή Μεταξά, με συνολικό ανάπτυγμα καταφυγίων 1.849 μέτρα και μήκος στοών 4.251 μέτρα, κατασκευασμένο στις δυτικές αντηρίδες του όρους Τσιγγέλι στον ποταμό Στρυμόνα. 

Στο δρόμο της επιστροφής κάναμε μια στάση στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βυρώνειας, το ιστορικό αρχηγείο του Βενιζέλου και βασιλιά Κωνσταντίνου Α΄ στους Βαλκανικούς πολέμους του 1913.


Στάση στα Χρυσοχώραφα, όπου κάναμε ποδηλασία, και τοξοβολία  με τον πρωταθλητή Ελλάδας Νίκο Γάλλιο. 

Με το τέλος των δραστηριοτήτων γευτήκαμε βουβαλίσια προϊόντα κάτω από τη σκιά δέντρου στην άκρη της λίμνης και λίγο πριν την αναχώρηση για Βόλο, γευτήκαμε το μοναδικό Καζάν Ντιπί. Μικρή στάση στον Παλαιό Παντελεήμονα, παραδοσιακό οικισμό, και το βραδάκι με τις καλύτερες εντυπώσεις επιστρέφουμε στο σχολείο μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου