Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Κερκίνη 4-5-6 Μαΐου 2017

1η μέρα: Με σύμμαχο τον καιρό ξεκινήσαμε την βασική απόδραση του προγράμματος Διατροφή και Σωματική άσκηση με τελικό προορισμό την λίμνη Κερκίνη. Το τοπίο καταπράσινο και η φύση ολάνθιστη, μας εντυπωσιάζει κάθε στιγμή της ημέρας.
Μοναδική εμπειρία για όλους μας το τούνελ των Τεμπών, μήκους 6  χιλιομέτρων, το μεγαλύτερο των Βαλκανίων.Αφού αποφύγαμε τα θεσσαλικά Τέμπη περάσαμε στα Μακεδονικά που ήταν εξίσου εντυπωσιακά. 
Το άλσος του Αριστοτέλη, στην πόλη των Σταγείρων, με το επιβλητικό λευκό άγαλμα του εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους καθώς επίσης και τα πειραματικά όργανα που λειτουργούν βάσει των φυσικών νόμων , οι οποίοι αναφέρονται στα συγγράματα του Αριστοτέλη.







Επόμενη  ολιγόλεπτη στάση στο μεγαλόπρεπο λιοντάρι της Αμφίπολης.
Ακολουθεί το εντυπωσιακό σπήλαιο της Αλιστράτης, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, με πλούσιο διάκοσμο και τους μοναδικούς εκεντρίτες.
Και επειδή το μάτι ποτέ δεν χορταίνει συνεχίσαμε για το μοναδικό, μικρότερο μεν αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα των παιδιών εντυπωσιακότερο σπήλαιο του ποταμού Αγγίτη, με το νερό να κυλάει κάτω από τα πόδια μας σε όλη την διαδρομή. Οι αίθουσες ήταν μεγαλύτερες και ιδιαίτερα εκείνη του Τροχού.
Το βραδάκι κουρασμένοι, αλλά αποζημιωμένοι από τις γνώσεις και τις εικόνες που αποκομίσαμε, απολαύσαμε τα νόστιμα βουβαλίσια  εδέσματα στο ξενοδοχείο μας  Villa Belles.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου