Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Κερκίνη - 2η μέρα

2η μέρα: Ξυπνήσαμε με τα κοάσματα των βατράχων και τα τιτιβίσματα των πουλιών σε ένα ήρεμο περιβάλλον.


Μέρα έντονης δραστηριότητας και γνώσης η σημερινή. Πρώτος σταθμός η προγραμματισμένη επίσκεψη στο ΚΠΕ Ποροΐων, όπου παρακολουθήσαμε παρουσίαση υλικού σχετικά με την τεχνητή λίμνη Κερκίνη, ως υδροβιότοπος  προστατευμένος από την συνθήκη Ραμσάρ.

Κατόπιν απολαύσαμε βαρκάδα, παρατήρηση πουλιών στο παρυδάτιο δάσος καθώς και τα τεχνητά νησιά, φτιαγμένα για την ωοτοκία και πολλαπλάσιασμό των αγριοπελεκάνων. Τα βουβάλια βοσκούσαν αμέριμνα δίπλα μας και κολυμπούσαν στη λίμνη. Γευτήκαμε διάφορες γεύσεις παγωτού φτιαγμένο με βουβαλίσιο γάλα και ετοιμαστήκαμε για το καγιάκ. Απόλαυση  μοναδική η ώρα που περάσαμε μέσα στη λίμνη, με δάσκαλο τον καταπληκτικό κ. Νίκο.
Συνεχίσαμε με την βόλτα γύρω από τη λίμνη, σταματήσαμε στο Φράγμα στο Λιθότοπο και πορευτήκαμε για την Ιερά Μονή Αγίου Προδρόμου.  Ένα μοναδικό ησυχαστήριο που ιδρύθηκε το 1270 , στο οποίο μόνασε ο πρώτος πατριάρχης μετά την Άλωση της Πόλης από τους Τούρκους , Σχολάριος Γεννάδιος. Ξεναγηθήκαμε στο χώρο, μας προσφέρθηκε κέρασμα, χειροποίητο, και πήραμε το δρόμο της επιστροφής με στάση στα Άνω Πορόϊα, για να αποδώσουμε φόρο τιμής στον λοχία Ίτσιο, ο οποίος εκτελέστηκε στο οχυρό Ρούπελ αμέσως μετά την παράδοσή του στους Γερμανούς.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και ξεκούραση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου