Σάββατο 8 Απριλίου 2017

6η ημέρα: Αίτνα, ο "θυμωμένος Κύκλωπας"

Μετά το πρόγευμα αποχαιρετήσαμε το Παλέρμο και πήραμε τον δρόμο για την χιονοσκέπαστη Αίτνα. Διασχίσαμε όμορφα μεσαιωνικά  χωριά και φιδογυριστά δρομάκια πνιγμένα στις ολάνθιστες μιμόζες. Σιγά σιγά όσο πλησιάζαμε προς τον "θυμωμένο Κύκλωπα ",το τοπίο άλλαζε και γίνονταν άγριο. Η παγωμένη λάβα σχημάτιζε βουνά σε κόκκινο  και μαύρο χρώμα. Φτάνοντας στους πρώτους  κρατήρες-τους ασημένοιυς-μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Ήταν σκεπασμένοι με χιόνι και το κρύο ήταν τσουχτερό.  Οι μαθητές μας κρατώντας σακούλες στα χέρια τους ανέβαιναν στις πλαγιές για να μαζέψουν ηφαιστειακές πέτρες-παραγγελιά από τους συμμαθητές τους. 










Αφού τελειώσαμε πήραμε τον δρόμο της καθόδου,  περάσαμε από τους κήπους της Νάξου, την Ταορμίνα,τα στενά της Χάρυβδης- Σκύλας με κατεύθυνση το Λέτσε, τη Φλωρεντία του νότου με τα περίτεχνα κτίρια μπαρόκ.


 

 

Και το αποκορύφωμα της βραδιάς, φτάνοντας αργά στο ξενοδοχείο, παρ' όλη την κούραση, δεν ξεχάσαμε και τα δύο παιδιά μας που γιόρταζαν (Κυριακή των Βαΐων). Χρόνια πολλά Αιμίλιε, χρόνια πολλά Βάγια!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου