Τρίτη 4 Απριλίου 2017

2η ημέρα: ΡΗΓΙΟ – ΜΕΣΣΙΝΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ- ΑΙΤΝΑ- ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΠΑΛΕΡΜΟ

Η δεύτερη μέρα ξεκινά με ένα πλούσιο και υγιεινό πρόγευμα στο ξενοδοχείο Continental στην πόλη Ρήγιο. Μετά την ζωντανή σύνδεση με τους αγαπημένους μας συμμαθητές - μαθητές κατευθυνθήκαμε στο Lungo Mare για να αντικρίσουμε το στενότερο σημείο ανάμεσα στην Καλαβρία και Σικελία που κοσμείται από το άγαλμα της θεάς Αθηνάς. Θαυμάσαμε τα γλυπτά αντίγραφα όπως αυτό στο μουσείο Πίτι της Φλωρεντίας και στις 9.30 π.μ. ακριβείς στο ραντεβού μας επισκεφτήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο με τους περίφημους πολεμιστές, οι οποίοι ανασύρθηκαν από τον βυθό στην περιοχή των Επιζεφύριων Λοκρών. Με το άνοιγμα της πόρτας αντικρίσαμε τα ωραιότερα μπρούτζινα αγάλματα ύψους 2 μέτρων και βάρους 160kg το καθένα, καλογυμνασμένα, απαράμιλλου κάλλους τόσο ζωντανά στην κίνηση όσο και στο βλέμμα. Ακολούθησε γρήγορο πέρασμα από τα εκθέματα.







 

 

Επόμενος προορισμός μας η Villa San Jiovanni από όπου πήραμε το tragetto για να περάσουμε στο νησί του ´Ηλιου. Ακολουθώντας νότια κατεύθυνση στο νησί με προορισμό την μαγευτική Ταορμίνα θαυμάσαμε το ολάνθιστο τοπίο με τις εντυπωσιακές μανόλιες. Ο φιδογυριστός δρόμος που ανέβαινε προς την Αίτνα μπλοκαρισμένος από την πληθώρα των τουριστικών λεωφορείων και αυτοκινήτων καθώς και τα έργα στάθηκαν εμπόδιο και μας ανάγκασαν να τροποποιήσουμε το πρόγραμμά μας.
Αναβάλλοντας για την επιστροφή την επίσκεψη στην Αίτνα προχωρήσαμε στον επόμενο προορισμό, τις Συρακούσες, το αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης όπου είδαμε τον βωμό του Ιέρωνα, το "αυτί του Διονύσου", τα Λατομεία του Παραδείσου, την σπηλιά του Αρχιμήδη, το αρχαίο θέατρο και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Η βροχή δεν μας εμπόδισε να θαυμάσουμε από κοντά την κρήνη της Αρτέμιδος, τον καθεδρικό ναό με εμφανείς τους κίονες δωρικού ρυθμού από το ιερό του Απόλλωνα. Καταλήξαμε στην πηγή της Αρέθουσας με τους παπύρους μέσα στο νερό.
Μικρό διάλειμμα για πίτσα και πήραμε τον Α19 κατευθυνόμενοι για το Παλέρμο.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου