Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Οδοιπορικό - 6η ημέρα (Βουκουρέστι - Σόφια)

Ξημέρωσε η έκτη μέρα του ταξιδιού μας. Μετά από χορταστικό πρωινό φορτώσαμε τις αποσκευές μας και ξεκινήσαμε την περιήγηση της πόλης. 
Το Βουκουρέστι (Bucureşti) πήρε το όνομά του από έναν Ρουμάνο βοσκό με το όνομα Bucur που σημαίνει χαρούμενος, ήταν δεξιοτέχνης στο παίξιμο της φλογέρας που συγκέντρωνε δίπλα του ανθρώπους. Είναι η πρωτεύουσα της Ρουμανίας με πληθυσμό 2 εκ. ανθρώπους. Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται το παλάτι του λαού , το μεγαλύτερο κτίριο  στην πόλη και δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο του κόσμου μετά το πεντάγωνο στις ΗΠΑ. Ο δρόμος του θυμίζει Παρίσι ενώ το ίδιο είναι αντιπροσωπευτικό της μεγαλομανίας  του ηγέτη που το κατασκεύασε. Σήμερα στεγάζει το Κοινοβούλιο της Ρουμανίας.
Συνεχίσαμε με την πλατεία Ουνίρι (Unirii) - της Ειρήνης και την πλατεία της επανάστασης συνδεδεμένη με τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής του Τσαουσέσκου. Σε αυτήν πανηγύρισε την άνοδο του στην εξουσία και από την ίδια πλατεία έφυγε και νικημένος όταν βγήκε προσπαθώντας να αναχαιτίσει την επανάσταση στο Βουκουρέστι, που είχε ξεκινήσει από την Τιμισοάρα.
Καθ' οδόν είδαμε το μνημείο των πεσόντων αεροπόρων, την αιχμηρή πυραμίδα με το καρφωμένο στεφάνι που τρέχει αίμα, την Βιβλιοθήκη, το μουσείο με το άγαλμα του Καρόλου του πρώτου και την αψίδα της νίκης, ίδια με εκείνη του θριάμβου στο Παρίσι χτισμένη για τους πεσόντες στρατιώτες του Α' παγκοσμίου πολέμου.
Κατευθυνθήκαμε προς το Πατριαρχείο βλέποντας αγάλματα σημαντικών προσωπικοτήτων και προσκυνήσαμε στο ναό του Αγίου Νικολάου.
Στη συνέχεια περπατήσαμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, θαυμάσαμε τον ναό του Αγίου Αντωνίου , είδαμε τα ερείπια του σπιτιού του τρομερού Βλάντ Τέπες (Vlad Țepeș),  του διαβόητου Δράκουλα.  Ξοδέψαμε τα τελευταία λέι μας, αγοράζοντας σουβενίρ.
Το μεσημέρι αποχαιρετήσαμε την Ρουμανία και περνώντας από την υπό κατασκευή γέφυρα πάνω από τον Δούναβη μπήκαμε στην Βουλγαρία.
Η φύση υπέροχη, στις δόξες της  όπως  και όλες τις προηγούμενες μέρες. Μετά από ταξίδι 8 ωρών αντικρίσαμε την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, τη Σόφια με χαρακτηριστικό της έμβλημα τα λιοντάρια. Μετά το δείπνο νυχτοπερπατήσαμε στο κέντρο της με τον υπέροχο πεζόδρομο.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου