Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Οδοιπορικό - 2η ημέρα (Σερβία)

Μετά από ένα πλουσιοπάροχο πρωινό, πνευματική τροφή στο μουσείο του παγκοσμίου φήμης Σέρβου φυσικού, ερευνητή και εφευρέτη Νίκολα Τέσλα, που πρόσφερε πολλά στον τομέα του ηλεκτρισμού.


Πρακτικές εφαρμογές για τους "γενναιότερους", γνώση και διασκέδαση.Ακολούθησε προσκύνημα στο ναό του Αγίου Σάββα , τον μεγαλύτερο της Βαλκανικής. Σειρά είχε ο πύργος Νεμπόισα, όπου εκτελέστηκε ο πρωτεργάτης της Ελληνικής Επανάστασης , Ρήγας Βελεστινλής μαζί με τους συντρόφους του και ρίχτηκε στο Δούναβη. Συγκίνηση και περηφάνεια που το ελληνικό κράτος ανέλαβε την συντήρηση του Πύργου. 


Μεσημεριανό πανέμορφο διάλειμμα στην γραφική με αυστροουγγρικές επιδράσεις παλιά πόλη του Novi Sad. Βολτούλα στη λιακάδα με παγωτό χωνάκι στο χέρι για χάρη του οποίου τα παιδιά γνώρισαν και τις συναλλαγματικές διαδικασίες.
Ακολουθήσαμε βορειανατολική πορεία για να περάσουμε από τα σύνορα αποχαιρετώντας την Σερβία και να οδηγηθούμε στη Ρουμανία. Τελικός προορισμός για σήμερα η Τιμισοάρα, μετά από μια διαδρομή που το μάτι χόρτασε πράσινο, ανθισμένη φύση και τα ποτάμια Σάββα και Δούναβη.

Είμαστε όλοι πολύ καλά σε σωματική υγεία με την ψυχή τρισευτυχισμένη, πανέτοιμοι για νέες εμπειρίες την αυριανή μέρα.
Καλό βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου