Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

Εκδρομή στα Κάστρα της Πελοποννήσου - 5η Ημέρα (Επιστροφή)

Κυριακή 1/4
Ξημερώνει η τελευταία μέρα του εκπαιδευτικού ταξιδιού μας. Μετά το πρόγευμα ξεναγηθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο και στο αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας, από τα σημαντικότερα της Ελλάδας, που παρουσιάζει τη μακραίωνη ιστορική εξέλιξη ενός από τα λαμπρότερα ιερά της αρχαιότητας, που ήταν αφιερωμένο στον πατέρα των θεών και των ανθρώπων, τον Δία, και αποτέλεσε την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο εκθεσιακός χώρος περιλαμβάνει τον προθάλαμο και δώδεκα αίθουσες, που όλες φιλοξενούν τη μόνιμη έκθεση ευρημάτων, προερχομένων από την ιερή Άλτι.
Συνεχίζουμε για το σύγχρονο θαύμα της μηχανικής, τη γέφυρα του Ρίου – Αντιρρίου, και το κάστρο της Ναυπάκτου, το μοναδικό στην Ευρώπη με πέντε αμυντικές ζώνες που χτίστηκε από τους Ενετούς. Στο οχυρό λιμανάκι ακόμα υπάρχουν τα σιδερένια κανόνια μαζί με τους ανδριάντες του πυρπολητή καπετάν Γιώργου Ανεμογιάννη αλλά και του Μιγκέλ ντε Θερβάντες, συγγραφέα του «Δον Κιχώτη», που πολέμησε ως μισθοφόρος στην περίφημη ναυμαχία της Ναυπάκτου – Λέπαντο. 


 

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ


Κι από γενέθλια, καλά πάμε!! Καθ' οδόν σβήσιμο τούρτας...Η θαλασσινή πολιτεία, το Γαλαξίδι, ήταν ο τελευταίος σταθμός μας για να θαυμάσουμε τα ιστορικά καπετανόσπιτα και να περπατήσουμε στα καντούνια του.Μια ολιγόλεπτη, τελευταία στάση και θα φτάσουμε στο Βόλο για να αρχίσουμε τις Πασχαλινές διακοπές μας.

ΜΟΝΗ ΔΑΜΑΣΤΑΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου