Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

(ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου - 11.12.2016

To Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου πραγματοποίησε με επιτυχία την προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ "Γράμματα Χωρίς Παραλήπτη" σε σκηνοθεσία Ηλία Δημητρίου και πρωτότυπη μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα, στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου στις 11/12/2016.
 

Στα πλαίσια του διημέρου των εκδηλώσεων με θέμα «Από τη Μικρά Ασία στο Βελεστίνο» (10 & 11-12-2016), στο Πνευματικό Κέντρο του Βελεστίνου, η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών και Ποντίων Βελεστίνου «Αλύτρωτες Πατρίδες» διοργάνωσε την παρουσίαση και προβολή του ντοκιμαντέρ, βασισμένο στο βιβλίο της Αγάπης Μολυβιάτη- Βενέζη "Το χρονικό των Δέκα Ημερών". Την επιμέλεια και παρουσίαση έκανε η Ειρήνη Σαρίογλου Επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πόλης.
  

Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, με την καθηγήτριά τους κα Βασιλική Πατσαρούχα, είχαν την τιμή και χαρά να ξανασυναντήσουν έναν από τους ελάχιστους "φάρους" πολιτισμού που μας έχουν απομείνει σαν κληρονομιά θά 'λεγε κανείς, την κα Σαρίογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου