Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Ταξίδι με το Περιβαλλοντικό πρόγραμμα: Κάστρα, φρουροί της Ελλάδας (1η ημέρα)

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019






Αναχώρηση από το σχολείο στις 6:30 πμ. με κατεύθυνση τα Μετέωρα και τη γυναικεία μονή του Αγίου Στεφάνου όπου θα φτάσουμε περίπου 9:00 πμ. 

Μετά το προσκύνημα και την ξενάγηση, ακολουθώντας την Εγνατία οδό, συνεχίζουμε για το Κέντρο Προβολής & Υποδοχής Επισκεπτών «Άννα Πετροχείλου» του σπηλαίου Περάματος. 


Λίμνη Ιωαννίνων
Θα δούμε ταινία μικρού μήκους για τα σπήλαια και το χώρο της έκθεσης με γεωλογικά και παλαιοντολογικά ευρήματα. Στη συνέχεια θα μας μεταφέρει το τρενάκι στο σπήλαιο με τους υπέροχους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. 





Συνεχίζουμε βόρεια, θα κάνουμε στάση στο Καλπάκι, στο Στρατιωτικό Μουσείο Πολέμου 1940 – 41, έναν τόπο πολύ γνωστό από τις ηρωικές μάχες που έγιναν εδώ από την VIIIη Μεραρχία Πεζικού στην πρώτη φάση του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940-41. 




Οι στρατιώτες - ξεναγοί λύνουν τις απορίες των επισκεπτών σχετικά με τα γεγονότα του πολέμου και υπάρχουν πλούσια εκθέματα, γραφική και ηχητική αναπαράσταση της ιστορικής μάχης. Κατόπιν θα κατευθυνθούμε προς την Κόνιτσα όπου βρίσκεται το καστρόσπιτο της μάνας του Αλή Πασά. Θα περάσουμε από τη μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μολυβδοσκέπαστης. 


Το όνομα της Μονής προέρχεται από τις μολύβδινες πλάκες που, αντί για κεραμίδια ή πέτρινες πλάκες,  σκέπαζαν το καθολικό της παλιότερα. Και έφτασε η ώρα της εντονότερης στιγμής του ταξιδιού. (Στη συνέχεια προαιρετικά, με κατάλληλο εξοπλισμό θα μπούμε στις βάρκες για να κάνουμε ράφτινγκ στον καθαρότερο ποταμό της Ευρώπης, το Βοϊδομάτη. 



Τα παιδιά που δεν θα συμμετέχουν στη δραστηριότητα, θα κάνουν την παρόχθια διαδρομή). Το βραδάκι θα φτάσουμε στα Γιάννενα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και έξοδος για φαγητό στη στοά του Λούλη. Διανυκτέρευση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου