Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

5 Οκτωβρίου - Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών

«Ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες.» ~ Ν. Καζαντζάκης

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων.                                                                                                
Η 5η Οκτωβρίου είναι μια μέρα που θέτει στο επίκεντρο τον Εκπαιδευτικό, τις ανάγκες και τα προβλήματά του, τιμώντας το πολύτιμο έργο του και τον αγώνα που καταβάλλει για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους μαθητές.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών πραγματοποιείται εκδήλωση από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Α'θμιας και Β'θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016  και ώρα 19.00 μ.μ. – 21.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου σε συνεργασία των, ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος, τη Διεύθυνση Α'θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα ,τα Γ.Α.Κ. – Αρχεία Ν. Μαγνησίας, το ΣΔΕ Βόλου, που παραχωρεί ευγενικά το χώρο του, πολιτιστικά ινστιτούτα και σχολικές δομές της Α'θμιας και Β'θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν οι κ.κ. Κώστας Λιάπης και Κώστας Μαυρομμάτης, συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί Α'θμιας – Β'θμιας Εκπαίδευσης για τη συνολική τους προσφορά στο χώρο των γραμμάτων , τεχνών κι επιστήμης.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες για τους βραβευθέντες και το έργο τους, από τους κ.κ. Τσούκα Νικόλαο και Δήμου Πασχάλη αλλά και για το ρόλο και τη σημασία του εκπαιδευτικού στην περιοχή μας από την κα Πρασσά Αννίτα.


                 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

-       Χαιρετισμοί,
        Πανεπιστήμιο, Διευθυντής Αθμιας Εκπαίδευσης, Φορείς
-      Παρουσίαση «Ο εκπαιδευτικός και ο ρόλος του στην     
       τοπική ιστορία» από την κ. Αννίτα Πρασσά Προϊσταμένη  των Γ.Α.Κ. – Αρχεία Ν. Μαγνησίας 
- Παρουσίαση  «Ο Κώστας Λιάπης και το έργο του» από 
        τον κ. Νίκο Τσούκα ,  τέως Κοινοτάρχη Μακρινίτσας
- Παρουσίαση « Ο Κώστας Μαυρομμάτης και το έργο 
        του» από τον Πασχάλη Δήμου, Διευθυντή στο 30ό δ. σχ. 
       Βόλου, Ταμία του Σωματείου "Το Κοινόν των Μαγνήτων", Πολλαπλασιαστή της εκπαιδευτικής δράσης Teachers4Europe,
        Απονομή αναμνηστικών στους Κ. Λιάπη και Κ.        
        Μαυρομμάτη για την προσφορά τους στην Εκπαίδευση 
        και στον Πολιτισμό. 
- Σύντομοι χαιρετισμοί των βραβευθέντων.
- Κλείσιμο της εκδήλωσης.


*την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Φίλιππος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος Τοπικού Παραρτήματος ΑΔΕΔΥ, Αιρετός Εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας, Διευθυντής στο 16ο Δ. Σχ. Βόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου