Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Απολογισμός της φωτογραφικής έκθεσης με θέμα τα Μεσαιωνικά λιμάνια

Την Τετάρτη 6 Μαΐου και ώρα 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας της Ι.Μ.Δ. στα Μελισσάτικα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση απολογισμού και συζήτηση για την φωτογραφική έκθεση και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Μεσαιωνικά λιμάνια – σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής: Βόρειο Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα, Κασπία Θάλασσα».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του θεματικού έτους «Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας», το οποίο διοργανώνει ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».
 

Η φωτογραφική έκθεση, την οποία είχαν επισκεφθεί όλοι οι μαθητές της Α και Β Τάξης του σχολείου μας, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – στο πλαίσιο του έργου «Ολκάς: Από το Αιγαίο στη Μαύρη Θάλασσα. Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής» (www.olkas.net).
 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η προϊσταμένη της Επιστημονικής Έρευνας του Ε.Κ.Β.Μ.Μ. Δρ Βυζαντινολογίας κ. Φλώρα Καραγιάννη, εκπρόσωποι μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων, φορέων και πολιτών που ενδιαφέρονται για το θέμα.
 

Η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το σχολείο μας, εκπροσωπήθηκε από την Φιλόλογο κα Πατσαρούχα Βασιλική και τον μαθητή της Α τάξης Σολδάτο Αλέξανδρο-Φίλιππο, οι οποίοι και μετέφεραν τις εντυπώσεις μέσα από την συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου