Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Εργαστήρι για γονείς

Tο σχολείο μας, το 6ο Γυμνάσιο Βόλου, πραγματοποιεί   Έκθεση Βιβλίου, σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη»  από   11 – 27 Φεβρουαρίου του 2015, στο χώρο του σχολείου κατά τις ώρες λειτουργίας του.
Η έκθεση είναι ενταγμένη στα πλαίσια των Πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιούνται   από ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών , για την  «Ελευθερία και την δυνατότητα που δίνει στους ανθρώπους και τους λαούς, να αναπτύξουν τον Πολιτισμό τους και τις τέχνες τους, διαμορφώνοντας  σχέσεις που αναδεικνύουν την ειρήνη και τον ανθρωπισμό».

Στις 18 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 17.30, έγινε στο σχολείο μας « ‘Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής»  για γονείς,  από τον συνάδελφο φιλόλογο και συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή.
Ο αγαπητός φίλος και συνάδελφος, Διονύσης, στήριξε,  για άλλη μια φορά, την προσπάθειά μας και μας τίμησε με τη συνεργασία του.

 Έδωσε στους γονείς των παιδιών μας, αλλά και σε εμάς, την δυνατότητα, αξιοποιώντας την εμπειρία και τις γνώσεις του, να εκφραστούμε δημιουργώντας τις δικές μας ιστορίες.
Μας έκανε να αρχίσουμε να ψάχνουμε μέσα μας και να στείνουμε κόσμους με τη φαντασία μας. Να «ιντριγκάρουμε» το μυαλό μας και να «γράφουμε» με την  ψυχή μας…
Όλοι μαζί μοιραστήκαμε αυτή τη «δημιουργική  χαρά» και εντυπωσιαστήκαμε με το γεγονός  ότι περνούσε η ώρα και δεν θέλαμε να το τελειώσουμε.
Σκεφτήκαμε ότι θέλουμε να το επαναλάβουμε, να συνεχίσουμε να….. γράφουμε, να…. μιλάμε, να …. γελάμε  και να …. παίζουμε, όλοι μαζί με τις σκέψεις μας και το λόγο μας…..!
Αυτό,  δεν είναι ελευθερία; Αυτό , δεν είναι πολιτισμός; Αυτό , δεν μας επιτρέπει να επικοινωνούμε και να κοινωνούμε μεταξύ μας τις ιδέες και τα συναισθήματά μας; Αυτό, δεν μας φέρνει πιο κοντά με τους άλλους, μικρούς-μεγάλους, γνωστούς-αγνώστους;
Αλήθεια, τι κάνουν τα βιβλία και οι συγγραφείς τους;

Ευχαριστούμε, για άλλη μια φορά το Διονύση Λεϊμονή για την αγάπη του και τις ευαισθησίες του, για τον τρόπο του που μας προσεγγίζει και μας αγγαλιάζει.
Οι συνάδελφοί του από το 6ο Γυμνάσιο Βόλου
Οι γονείς του 6ου Γυμνασίου Βόλου

Υστερόγραφο: Γι’ αυτό τόσα χρόνια δουλεύουμε με τα προγράμματα που υλοποιούνται εκτός  του σχολικού προγράμματος, γιατί δίνουν σε όλους μας την δυνατότητα, παιδιά, εκπαιδευτικούς, γονείς, να ξεδιπλώσουμε βιωματικά και δημιουργικά τις γνώσεις και τις σχέσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου