Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Στην Ελλάδα της "κρίσης"...

Η Ελλάδα,κόντρα στην κρίση, 6η στο κόσμο σε αριθμό μαθητών που ολοκλήρωσαν την πρωτοβουλία Ώρα του Κώδικα 2013!

http://csedweek.org/leaderboards




Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής με ανακοίνωσή τους ενημερώνουν για τα αποτελέσματα της δράσης "Hour of Code" ή αλλιώς "Ώρα του Κώδικα", που έλαβε χώρα σε παγκόσμια κλίμακα από τις 9 ως τις 15 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής, η Ελλάδα κατέκτησε την 4η θέση παγκοσμίως, όσον αφορά την αναλογική συμμετοχή. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

ολοκληρώθηκε (9-15 Δεκεμβρίου) η παγκόσμια δράση «Hour of Code», που διοργάνωσε το Code.org. H δράση αυτή αποσκοπούσε στο να παροτρύνει οποιονδήποτε να δει ότι μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις γύρω από την επιστήμη της πληροφορικής και με το σύνθημα «όλοι μπορούν» να αναπτύξουν ικανότητες προγραμματισμού, καινοτομίας και δημιουργικότητας.

Στο ερώτημα γιατί κάποιος να μάθει προγραμματισμό, η απάντηση έχει δοθεί από τον Steve Jobs: “Everybody in this country should learn how to program a computer… because it teaches you how to think”. Δεν είναι τυχαία η έμφαση που δίνουν στις ΗΠΑ σε αυτό το θέμα, μάλιστα η δράση υποστηρίχτηκε και από τον Αμερικανό Πρόεδρο Obama (http://www.youtube.com/watch?v=6XvmhE1J9PY) που κάλεσε κάθε Αμερικανό να μάθει να προγραμματίζει.

Στην Ελλάδα η «Ώρα του Κώδικα» (http://cseduweek.wordpress.com/) με πρωτοβουλία των περισσοτέρων Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας (182942/Γ2/29-11-2013) ως “Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα”.

Σύμφωνα με το http://csedweek.org/leaderboards στη δράση «Hour of Code» συμμετείχαν περισσότεροι από 16.800.000 μαθητές. Η σειρά κατάταξης των χωρών με βάση τους μαθητές που συμμετείχαν ήταν: 1) ΗΠΑ, 2) Ηνωμένο Βασίλειο, 3) Καναδάς, 4) Ελλάδα, 5) Ινδία, 6) Αυστραλία, 7) Πολωνία, 8) Μεξικό, 9) Ισπανία, 10) Βραζιλία, 11) Γερμανία, 12) Μαλαισία, 13) Πορτογαλία, 14) Ν. Κορέα…

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς πληροφορικής που παρότρυναν τους μαθητές τους να εμπλακούν στην ώρα του κώδικα και να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά μας στους μαθητές που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην παιγνιώδη προσέγγιση της «Ώρας του Κώδικα», με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έρθει τέταρτη στην παγκόσμια κατάταξη των συμμετοχών των μαθητών / σπουδαστών.


Ελπίζουμε η «Ώρα του Κώδικα» να έχει συνέχεια και να εξελιχθεί σε «Άνοιξη του Κώδικα στην Ελλάδα». Μπορούμε!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου