Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ


Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (www.inedivim.gr) έχει δημιουργήσει πρόγραμμα «Σχολής Γονέων». Η εκπαιδευτική διαδικασία παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ από εξειδικευμένους επιστήμονες και πραγματοποιείται με την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις όπως π.χ. παιγνίδια ρόλων).  Προβλέπεται βεβαίωση συμμετοχής με την προϋπόθεση παρακολούθησης του 80% του προγράμματος. Το περιεχόμενο του προγράμματος καθώς και το ωράριο λειτουργίας προσδιορίζονται και βάση των προτάσεων των συμμετεχόντων.

Ειδικότερα, είναι κοντά (απαιτούνται μίνιμουμ 16 αιτήσεις) στη λειτουργία τμήματος για γονείς παιδιών εφηβικής ηλικίας που μπορεί να φιλοξενηθεί στο 5ο Λύκειο Βόλου τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης. Το συγκεκριμένο σχολείο  δεν είναι εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, οπότε έχουμε την ευχέρεια να υλοποιήσουμε άμεσα ένα τμήμα 25 διδακτικών ωρών που θα ολοκληρωθεί σε 6 ως  8 συναντήσεις (από την προσεχή Τετάρτη  μάλλον, και μόνο Τετάρτες για το Μάιο, ενώ τον Ιούνιο μπορούν να ενταχθούν και Δευτέρες εάν εξυπηρετεί την ομάδα). Ο τίτλος του προγράμματος θα είναι «Συμβουλευτική σε Εξειδικευμένα Θέματα». Ενδεικτικά αναφέρονται η διαχείριση του στρες των εξετάσεων, η χρήση του διαδικτύου από ανηλίκους,  κοινωνική συμπεριφορά στο σχολείο, θέματα διατροφής κ.λπ. 

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη του προγράμματος για τη  Μαγνησία, Αλεξάνδρα Τιλελή  στο  τηλέφωνο 6955267104, καθώς επίσης και στη σελίδα facebook  «Σχολή Γονέων Μανγησίας ινεδιβιμ».

Ακολουθεί η ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και το επίσημο Δελτίο Τύπου:

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου